Брекети

Брекети

 

Ние променяме Вашата усмивка, а Вие –живота си

В отродонтията отдавна е известно, че с брекети могат да се коригират зъби дори на 60-70-годишна възраст. Какво ново още може да се измисли? През изминалото столетие революционното в ортодонтията беше откриването на брекетите - тези малки „ключалки”, залепени по повърхността на зъба, които трайно въздействат върху него посредством сили, заложени в дъговидната телчица. Тя от своя страна се стреми да изправи зъбите под формата на идеалната зъбна дъга. Но имаше и много проблеми. За да се наместят кривите зъби в една тясна челюст, се налагаше изваждане на постоянни зъби – един, два, а понякога и четири.

Вече и при нас

Революционно новите подходи в ортодонтията

Разбира се, никой ортодонт не обича да вади зъби, но понякога едва ли е имал възможност да избегне това при наличните системи брекети. По-късно при определени случаи бяха отчетени лошото влияние върху профила при нормалното стареене на лицето за някои типове лица, когато лечението е включвало вадене на зъби. Затова някои нови системи използват слаби сили, стимулиращи разширяването на стеснените челюсти. Телените дъги са по-тънки – колкото косъм. Такива брекети осигуряват въздействието на биологични, слаби сили, които:

  • съкращават процеса на лечение
  • намаляват до минимум дискомфорта в зъбите
  • имат положителен ефект върху лицето във фас и профил.

Tова са брекети на водещите световни фирми Quick (Forestadent), SmartClipSystem (на 3M) и DamonSystem (на Ormco). Новите терапии водят до по-широка усмивка, тип „Джулия Робъртс”.

Вече имате естетически избор!

Прозрачното решение

Брекетите Aesthetik-Line са изработени от прозрачна пластмаса, което ги прави невидими. Материалът е напълно съвместим биологически без риск за дразнене на венците. Убедете се сами.

Брекети с цвета на Вашите зъби

Брекетите Bio-Logic Line BRILLANT на Forestadent са изработени от високотехнологичен пластмасов материал, който се слива с естествения свят на вашите зъби. Изберете най-подходящите за вас брекети – в естествен тон или в искрящо бяло (като след избелване на зъбите), за да постигнете желаната естетика. Специална обработка на повърхността на брекетите намалява потъмняването и поддържа цвета на брекетите и дъгите. Материалът на брекетите Bio-Logic Line BRILLANT притежава идеалните характеристики за движението на зъбите – с много малко триене и стабилност на системата. Тези предимства спомагат за бърз процес на лечение в съчетание с максимален комфорт, биосъвместимост и завидна естетикa. 

Дълбоко законспирирани

Лингвалните брекети са закрепени от вътрешната страна на зъбите, но функционират като обикновените, без да причиняват дразнение или да забавят говора. Голямото им предимство е, че не се виждат. Понякога обаче могат да създадат известен проблем с храненето и слюнкоотделянето, а лечението да изисква по-дълго време и съответно – повече средства.

Динамичните брекети

Целта на съвременната ортодонтия е постигането на отлични и трайни резултати за възможно най-кратък период на лечение. С брекетите Quick® на Forestadent лечението протича по-бързо, а почистването и контролът на брекетите отнемат много по-малко време на вашия ортодонт и респективно, на вас. Forestadent Quick® са най-малките брекети на пазара, а това означава много добра естетика. Те изглеждат като дискретно бижу и са много удобни за носене.

 

Цени на лечение с брекети:

Ортодонтско лечение с метални брекети   от 4000 лв.
Ортодонтско лечение с естетични брекети   от 6000 лв.

Ортодонтоско лечение с брекети DAMON

 

от 6000 лв.      

Ортодонтско лечение с естетични брекети DAMON                  от 7000 лв.

 

 

DISCLAIMER:  Използването на текста, части от него или снимков материал без съгласието на д-р Павлина Христова, ще се счита за нарушение на Закона за авторското право .