Избелване на зъби

Избелване на зъби

Белоснежна усмивка 

Едва ли някой може да оспори очарованието на белите зъби. Но както храненето, така и други навици, водят да влошаване на цвета на зъбите, вкл. и на здравите зъби. Кои са враждебните “оцветители”, които естетичната стоматология счита за причина за загубване на блясъка на усмивката? На първо място това са цигарите, но също и кафето (и многото кафета на ден), чаят, червеното вино, боровинките, черешите и др. Зъбите, подлагани на кореново лечение, също загубват естествената си белота. Затова избелването вече е много широко застъпена в естетичната стоматология като козметична процедура. Възвърналите своята белоснежна белота зъби означават ново самочувствие и незабавно одобрение от близките и познатите. При избелването се използва химическо вещество, което премахва петната и изсветлява цвета на зъбите.

В нашия кабинет имаме вече сериозен опит с избелването на зъбите. Затова прилагаме избелващата система Opalescence, одобрена от Американската стоматологична асоциация. Тя е доказано ефективна при премахване на вътрешни оцветявания на зъбите, като например такива, причинени от лекарства или свързвани с остаряването на организма. Прилага се при флуороза (пожълтяване на зъбите от прекомерно поемане на флуор). Пациентите виждат резултатите бързо и са мотивирани да продължат. Зъбите, избелени с Opalescence, запазват новия си, по-светъл тон с години.

Опитът ни позволява да поемаме и много тежки случаи. Когато зъбите са силно потъмнели обаче, може да се наложи избелване, по-дълго от стандартното.

Процедурата 

  • В нашия кабинет предлагаме експресно избелване, което ще ви отнеме няколко часа в нашия кабинет
  • Заедно с това можете да изберете и поетапно избелване – ние ще ви предоставим вашия индивидуален комплект за избелване, а вие ще провеждате процедурата само вкъщи – това е сравнително лесно. Разбира се, ще ни посещавате, за да следим процеса. Ако сте нетърпеливи по натура, въоръжете се с търпение: поетапното избелване отнема най-малко 10 дни!

 

Дискомфорт, странични ефекти 

  • За хората с чувствителни зъби избелването може да бъде болезнено. Ние обаче ще избегнем този проблем, като обработваме зъбите със специален флуорен гел.
  • Преди да се пристъпи към избелване, е необходимо да бъдат направени всички кариеси. 

 

Цени избелване на зъби:

Поетапно избелване (в домашни условия) 

Цените за поетапно избелване включват:

  • Индивидуален избелващ комплект, вкл. гел за чувствителни зъби

 

Стандартен курс: 10 дни/4 шприци                                                                      250  лв.  
Удължен избелващ курс: 6 шприци                                                                       280  лв. 
Тежки случаи: 8 шприци                                                                                      350 лв. 

 

Експресно (настолно) избелване

Това е избелването, проведено в зъболекарския кабинет.за разлика от нощното избелване( избелването с шини) , което трае 10 дни, продължителността на тази процедура е 2 часа.

Цена на „Стандартен курс” , експресно (настолно избелване)                                                                      650  лв.         

                                               

Цените за експресното избелване включват:

  • Индивидуален избелващ комплект, вкл. гел за чувствителни зъби
  • Премахване на зъбен камък с AirFlow и ултразвук
      

 Разговор на четири очи 

Дали да подложите зъбите на избелване? Тук ще посочим няколко базисни факта за избелването.

100% бели  

Избелващите козметични процедури не могат да отстранят всички петна. Един негативен пример: пожълтелите от прием в детството на антибиотика тетрациклин зъби много трудно ще си върнат белотата.

Как се осъществява избелването на зъбите? 

Избелващата субстанция позволява на кислорода да проникне в дентина и емайла на зъбите, като по този начин избелва потъмнелите участъци.

Избелването на зъби с избелваща лампа  или лазер по –ефективно ли  е от това само с избелваща субстанция?

За жалост доста научни изследвания убедително показват, че избелващата лампа (напр. Zoom)  не подсилва ефекта от избелването, както твърдят търговци и производители.

Колко трае ефектът на избелване? 

Ако зъбите ви са потъмнели от прекомерна консумация на кафе и цигари, тогава избелване трябва да се провежда веднъж годишно. Избелването ще има по-дълготраен ефект при отлична лична хигиена и регулярни посещения при зъболекар. 

Какви са страничните ефекти? 

При някои пациенти се наблюдава известна повишена чувствителност на зъбите. Те могат да реагират по-остро при консумация на студени храни и напитки. Тази чувствителност отшумява няколко дни след процедурата.

Ще ми навреди ли избелването на зъбите? 

Не. Избелването не е вредно за зъбите, нито може да се отрази на тяхната структура. Зъбният емайл не се променя. Системата Opalescenceе  е преминала  повече от 20 г. изследвания, които недвусмислено доказват, че тя не вреди нито на зъбите, нито на функциите на организма като цяло. В САЩ тази избелваща система се прилага дори на деца за корекция на потъмнели зъби, за да не страда тяхното самочувствие.

Може ли избелването да замести другите стоматологични процедури? 

Не. Става дума за изцяло козметична процедура. Преди процедурата избелване Вашият зъболекар ще Ви прегледа за големи (скрити) кариеси, остарели и разхерметизирани пломби, които следва да се направят преди процедурата, за да не се компрометира избелването. Ако имате кървящи венци,  дълбоки пародонтални джобове  или друг пародонтален проблем ще се наложи да се проведе лечение на венците и пародонтланите джобове преди избелването.

Може ли избелването да премахне зъбния камък? 

Не. Задължително е да почистите зъбния камък, преди да пристъпите към избелване.

 

DISCLAIMER:  Използването на текста, части от него или снимков материал без съгласието на д-р Павлина Христова, ще се счита за нарушение на Закона за авторското право .