Ортодонтия

Брекети
Невидими шини
Какво да изберете?
 

Брекети

Ние променяме Вашата усмивка, а Вие – живота си

Брекети с цвета на Вашите зъби

В отродонтията отдавна е известно, че с брекети могат да се коригират зъби дори на 60-70-годишна възраст. През изминалото столетие революционното в ортодонтията беше откриването на брекетите - тези малки „ключалки”, залепени по повърхността на зъба, които трайно въздействат върху него посредством сили, заложени в дъговидната телчица. Тя от своя страна се стреми да изправи зъбите под формата на идеалната зъбна дъга. Но имаше и много проблеми. За да се наместят кривите зъби в една тясна челюст, се налагаше изваждане на постоянни зъби – един, два, а понякога и четири.

Революционно новите подходи в ортодонтията

Брекетите Bio-Logic Line BRILLANT на Forestadent са изработени от високотехнологичен пластмасов материал, който се слива с естествения свят на вашите зъби. Изберете най-подходящите за вас брекети – в естествен тон или в искрящо бяло (като след избелване на зъбите), за да постигнете желаната естетика. Специална обработка на повърхността на брекетите намалява потъмняването и поддържа цвета на брекетите и дъгите. Материалът на брекетите Bio-Logic Line BRILLANT притежава идеалните характеристики за движението на зъбите – с много малко триене и стабилност на системата. Тези предимства спомагат за бърз процес на лечение в съчетание с максимален комфорт, биосъвместимост и завидна естетикa. 

Разбира се, никой ортодонт не обича да вади зъби, но понякога едва ли е имал възможност да избегне това при наличните системи брекети. По-късно при определени случаи бяха отчетени лошото влияние върху профила при нормалното стареене на лицето за някои типове лица, когато лечението е включвало вадене на зъби. Затова някои нови системи използват слаби сили, стимулиращи разширяването на стеснените челюсти. Телените дъги са по-тънки – колкото косъм. Такива брекети осигуряват въздействието на биологични, слаби сили, които:

  • съкращават процеса на лечение

  • намаляват до минимум дискомфорта в зъбите

  • имат положителен ефект върху лицето във фас и профил

 

Tова са брекети на водещите световни фирми Quick (Forestadent), SmartClipSystem (на 3M) и DamonSystem (на Ormco). Новите терапии водят до по-широка усмивка, тип „Джулия Робъртс”.

Прозрачното решение

Дълбоко законспирирани

Лингвалните брекети са закрепени от вътрешната страна на зъбите, но функционират като обикновените, без да причиняват дразнение или да забавят говора. Голямото им предимство е, че не се виждат. Понякога обаче могат да създадат известен проблем с храненето и слюнкоотделянето, а лечението да изисква по-дълго време и съответно – повече средства.

Целта на съвременната ортодонтия е постигането на отлични и трайни резултати за възможно най-кратък период на лечение. С брекетите Quick® на Forestadent лечението протича по-бързо, а почистването и контролът на брекетите отнемат много по-малко време на вашия ортодонт и респективно, на вас. Forestadent Quick® са най-малките брекети на пазара, а това означава много добра естетика. Те изглеждат като дискретно бижу и са много удобни за носене.

Динамичните брекети

Брекетите Aesthetik-Line са изработени от прозрачна пластмаса, което ги прави невидими. Материалът е напълно съвместим биологически без риск за дразнене на венците. Убедете се сами.

Цени на ортодонтско лечение с брекети

Невидими шини

 

Невидими прозрачни шини Ортокапс

Ортокапс е най-новата ортодонтска система за изправяне на зъбите. При нея се поставят прозрачни шини, които сa практически незабележими. Те са изработени на базата на високи технологии и строго индивидуално за пациента. Могат да се свалят и поставят отново, което значително улеснява поддържането на отлична устна хигиена. Тя може да бъде затруднена при корекция на зъбите с фиксираните метални брекети. Невидимите шини  Ортокапс се подменят на всеки три седмици в зависимост от резултатите от лечението, докато след няколко месеца или година постигнете желаната от вас естетика на усмивката. 

Ако изберете  Ортокапс или друг бранд невидими шини/алайнери

Стъпка 1

Обстойна консултация с вашия ортодонт относно възможностите за ортодонтско лечение и за резултатите, които очаквате от него. Ако вашият ортодонт прецени, че невидимите, прозрачни шини Ортокапс е оптималното лечение на вашия случай, ще ви предложи план за действие, ще заснеме вашите зъби и ще ви вземе отпечатък. Снимките  и отпечатъкът ще бъдат използвани за дигитализация.

 

Стъпка 2

Отпечатъците са важни, за да може вашият ортодонт да работи с компютъризирано 3-D изображение на вашите зъби. То спомага за прецизното планиране на правилното подреждане на зъбите през целия процес на лечение. Така вие ще проследите виртуално как ще се промени вашата усмивка с помощта на невидимите, прозрачни шини Ортокапс.

 

Стъпка 3

Индивидуалните шини се изработват на базата на прецизния план на вашия  ортодонт. Това става възможно благодарение на високи технологии, като шините се заменят в процеса на лечение с цел по-прецизна корекция.

Стъпка 4

За постигане на желаните резултати трябва да носите вашите невидими шини Ортокапс през цялото време, освен когато се храните и приемате течности, но не по- малко от 20-22 часа.

Цена (в цената не се включват отпечатъци, транспортни разходи и ретейнери):

Какво да изберете?

 

DISCLAIMER: Използването на текста, части от него или снимков материал с логото на Dentissimo Dental Design без съгласието на д-р Павлина Христова, ще се счита за нарушение на Закона за авторското право.

Последни публикации

© 2018 Dentissimo Dental Design. Всички права запазени. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now