Белоснежна усмивка


Едва ли някой може да оспори очарованието на белите зъби. Но както храненето, така и други навици, водят да влошаване на цвета на зъбите, вкл. и на здравите зъби. Кои са враждебните “оцветители”, които отнемат блясъка на усмивката? На първо място това са цигарите, но също и кафето (и многото кафета на ден), чаят, червеното вино, боровинките, черешите и др. Зъбите, подлагани на кореново лечение, също загубват естествената си белота. Затова избелването вече е много широко застъпена козметична процедура. Възвърналите своята белоснежна белота зъби означават ново самочувствие и незабавно одобрение от близките и познатите. При избелването се използва химическо вещество, което премахва петната и изсветлява цвета на зъбите.


DISCLAIMER:  Използването на текста, части от него или снимков материал без съгласието на д-р Павлина Христова, ще се счита за нарушение на Закона за авторското право .


В нашия кабинет имаме вече сериозен опит с избелването на зъбите. Затова прилагаме избелващата система Opalescence, одобрена от Американската стоматологична асоциация. Тя е доказано ефективна при премахване на вътрешни оцветявания на зъбите, като например такива, причинени от лекарства или свързвани с остаряването на организма. Прилага се при флуороза (пожълтяване на зъбите от прекомерно поемане на флуор). Пациентите виждат резултатите бързо и са мотивирани да продължат. Зъбите, избелени с Opalescence, запазват новия си, по-светъл тон с години.

Опитът ни позволява да поемаме и много тежки случаи. Когато зъбите са силно потъмнели обаче, може да се наложи процедура, по-дълга от стандартната.


Процедурата

 • В нашия кабинет предлагаме експресно избелване, което ще ви отнеме няколко часа в нашия кабинет

 • Заедно с това можете да изберете и поеaтапно избелване – ние ще ви предоставим вашия индивидуален комплект за избелване, а вие ще провеждате процедурата само вкъщи – това е сравнително лесно. Разбира се, ще ни посещавате, за да следим процеса. Ако сте нетърпеливи по натура, въоръжете се с търпение: поетапното избелване отнема най-малко 10 дни!

Дискомфорт, странични ефекти

 • За хората с чувствителни зъби избелването може да бъде болезнено. Ние обаче ще избегнем този проблем, като обработваме зъбите със специален флуорен гел.

 • Преди да се пристъпи към избелване, е необходимо да бъдат направени всички кариеси.

Поетапно избелване (в домашни условия)


Цените за поетапно избелване включват:

 • Индивидуален избелващ комплект, вкл. гел за чувствителни зъби

 • Флуориране

Стандартен курс: 10 дни/4 шприци Удължен избелващ курс: 6 шприци Тежки случаи: 8 шприци


Експресно избелване

Цените за експресното избелване включват:

 • Индивидуален избелващ комплект, вкл. гел за чувствителни зъби

 • Премахване на зъбен камък с AirFlowи ултразвук

 • Флуориране

Стандартен курс, експресно

+ 2 шприца за употреба у дома Интензивен експресен курс + 4 шприца за употреба у дома

Очаквайте сезонни отстъпки от цените за избелване!

Разговор на четири очи

Дали да подложите зъбите на избелване? Тук ще посочим няколко базисни факта за избелването. Ще очакваме и вашите въпроси, разбира се.


100% бели

Избелващите козметични процедури не могат да отстранят всички петна. Един негативен пример: пожълтелите от прием в детството на антибиотика тетрациклин зъби много трудно ще си върнат белотата.


Как се осъществява избелването?

Избелващата субстанция позволява на кислорода да проникне в дентина и емайла на зъбите, като по този начин избелва потъмнелите участъци.


Колко трае ефектът?

Ако зъбите ви са потъмнели от прекомерна консумация на кафе и цигари, тогава избелване трябва да се провежда веднъж на 2-3 години. Избелването ще има по-дълготраен ефект при отлична лична хигиена и регулярни посещения при зъболекар.


Какви са страничните ефекти?

При някои пациенти се наблюдава известна повишена чувствителност на зъбите. Те могат да реагират по-остро при консумация на студени храни и напитки. Тази чувствителност отшумява няколко дни след процедурата.


Ще ми навреди ли избелването?

Не. Избелването не е вредно за зъбите, нито може да се отрази на тяхната структура. Зъбният емайл не се променя. Системата Opalescenceе преминала 20 г. изследвания, които недвусмислено доказват, че тя не вреди нито на зъбите, нито на функциите на организма като цяло. В САЩ тази избелваща система се прилага дори на деца за корекция на потъмнели зъби, за да не страда тяхното самочувствие.


Може ли избелването да замести другите стоматологични процедури?

Не. Става дума за изцяло козметична процедура.


Може ли избелването да премахне зъбния камък?

Не. Препоръчително е да почистите зъбния камък, преди да пристъпите към избелване.

© 2018 Dentissimo Dental Design. Всички права запазени. 

 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon