Дермални филъри за по-свежи и плътни устни: сега и при стоматолога

Грижейки се за зъбите и устната кухина, съвременните дентални лекари –ортодонти, имплантолози и хирурзи, се стремят да постигнат по-комплексни естетически резултати. След ортодонтско лечение, когато ортодонтът е изправил зъбите ви с брекети или невидими шини, например, цялата долна третина на лицето се променя и понякога е желателно да се извършат някои щадящи естетически корекции. Днес все по-често дентални лекари, работещи в сферата на естетичната стоматология (ортодонти, имплантолози и др.) разширяват своята квалификация и преминават обучение за нехирургическа намеса в долната третина на лицето. И наистина – когато зъбите са наредени като перли, несъвършенствата на устните могат да намалят постигнатия с много професионализъм и търпение резултат. За да бъде блясъкът на усмивката пълен, ортодонтът, който е в крак с времето, може да предложи дискретна корекция на устните с помощта на инжектирането в тях на дермални филъри с хиалуронова киселина.
Каква е целта?


Щадящата корекция с филъри цели да добави съвсем дискретно малко естествен обем на устните, които с времето изтъняват и са набръчкват. Не, няма да се сдобиете с превтасали  порно-фолк устни, а просто ще си възвърнете свежестта и срамежливата им пълнота от тийнейджърските си години.Каква е процедурата за поставянето на филърите и колко време продължава?

Гелът от хиалуронова киселина се инжектира в устните с много тънка спринцовка. Поставят се малки количества гел. Той осигурява хидратация и възвръща младежкия обем на устните. Процедурата е кратка, трае само 10 мин. Резултатите са налице веднага, като продължават да се подобряват в следващите няколко дни. Ефектът е дълготраен – от 9 то 12 месеца.


Устни, скули, контур


Освен за разкрасяване на устните, дермалните филъри имат широко приложение за скулптуриране на по-високи скули, за запълване на бръчки, за повече обем на отпуснатата кожа на бузите и за повдигане на контура на лицето. Те стават все по-популярни, тъй като постигат естествено красиви и трайни резултати без хирургическа интервенция.


Красива усмивка: перфектни зъби и още нещо


Посочените  по-горе примери и снимки показват, че дермалните филъри са също толкова важни за естетичната стоматология, колкото композитните пломби (реставрации) и порцелановите фасети. Меките тъкани около устата са също толкова съществени, колкото цветът и позицията на зъбите и в същата степен отговарят за красотата на усмивката. Като дентални лекари понякога сме повече ортодонти, пародонтолози или имплантолози – с фокус върху зъбите и венците – но по принцип, ние сме тези трябва да се грижим и за естетиката на пероралните зони (около устата), за да постигнем пълноценна естетика на усмивката. Сигурно безброй пъти сте се натъквали на отлична работа на денталния лекар, ортодонта или имплантолога по отношение на зъбите, които обаче са „придружени” от сбръчкани, тънки устни и дълбоки назолабиални линии.Затова не се учудвайте, ако Вашия дентален лекар – пародонтолог, хирург, или ортодонт Ви предложи да оправи тези несъвършенства с разкрасящата игла на филърите. Всъщност неговата цел е да хармонизира усмивката и пропорциите с останалите меки тъкани на лицето.


DISCLAIMER:  Използването на текста, части от него или снимков материал без съгласието на д-р Павлина Христова, ще се счита за нарушение на Закона за авторското право .

© 2018 Dentissimo Dental Design. Всички права запазени. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon