Малка красива революция при ортодонтите: невидимите шини ортокапс изправят зъбите

Актуализирано: 2 Авг 2018
Добрите стари брекети продължават да бъдат изпитано и широко приложимо средство в ортодонтията за изправяне на изкривени зъби. В същото време обаче този раздел на денталната медицина се развива с много бързи темпове, като в зависимост от случая, на пациента се предлагат различни решения. В последните години истинска – и при това много красива и комфортна – революция в естетичната стоматология и в частност в ортодонтията извършиха невидимите ортодонтски шини (ортокапс).


Ефективни, комфортни, естетични


Това е желаната от всеки ортодонт и пациент триада, която системата ортокапс постига в много висока степен.


Каква е тайната на невероятната ефективност на невидимите шини?


От личен опит сме се убедили, че зъбите на всеки човек са уникални, а това означава, че и изкривяванията им са строго индивидуални. Затова невидимите шини ортокапс са изработени специално за пациента след детайлна диагноза на ортодонтския му статус от лекуващия ортодонт.Системата Ортокапс се състои от два комплекта прозрачни шини. Всеки от тях е изработен от различен материал, който упражнява различно по интензивност налягане. През деня шините hardCAPS работят неусетно, докато пациентът е ангажиран с лични и професионални дела. През нощта, когато спи или е по-малко активен, шините softoCAPS осъществяват продължителна ортодонтска корекция на зъбите.


Международен екип от специалисти-ортодонти, базиран в Германия, изработва индивидуалните невидими шини ортокапс преди началото на лечението. Този екип е в постоянен контакт с ортодонта и изготвя 3D проект-анимация (*виж как изглежда най-отдолу) за постепенно изправяне на зъбите, според плана и анализа на ортодонтa до достигане на желаните корекции. В процеса на лечение се изработват нови комплекти шини, а пациентът ги получава на всеки три седмици до финалния блестящ резултат.


Комфортът е другото име на невидимите шини Oртокапс.


Невидимите шини са напълно невидими и прозрачни и никой от вашето обкръжение няма да забележи, че имате нещо на зъбите си. Говорът с тях е перфектен. Шините могат да се свалят, което улеснява неимоверно поддържането на устната хигиена. Ортокапс не съдържат метални елементи и са 100 процента биосъвместими и не дават никакви алергии. При брекетите пациентите срещат повече затруднения и се налага по-често да посещават ортодонта и денталния си лекар за професионална хигиена на венците и зъбите.


Естетиката се постига благодарение на прозрачността на шините, което означава, че по-придирчивите към външния си вид могат да бъдат спокойни. Разбира се, и при брекетите бяхме свидетели на редица подобрения от естетическа гледна точка, но все пак там става дума за метални или керамични брекети и метални дъги и допълнителни аксесоари към тях, които са повече или по-малко виждащи се.


Изправяне без екстракции (изваждане на зъби)Пациент, който има криви зъби, сблъскал с неприятния факт, който му съобщава неговият ортодонт, че за да се изправят зъбите му, е необходимо да се извадят от 1 до 4 здрави зъба. Да, при изправянето на зъби с брекети това се налага почти при 25 процента от случаите. При изправянето на зъбите с невидими шини биомеханиката на преместване и наместване на зъбите и захапката позволява почти 95 процента от случаите да се изправят зъбите, без да се налага изваждане на зъби с цел да се освободи място в зъбната дъга.


С несравнимия комфорт, предвидими резултати и щадящо действие невидимите шини ортокапс дадоха нова посока в ортодонтията и в естетичната стоматология, която е един от най-динамичните отрасли на денталната медицина.

3D проект за изправяне на зъби с невидими шини.


Как да отворите (инструкция):


 1. Кликнете върху надписа(отгоре) 3D проект

 2. Open

 3. Run

 4. Start

 5. Най-горе, ваше ляво, има три опции: Fail, 3D- mode и Option . Избирате 3D-mode. Той има под сектори, във втория под-сектор има 3 кубчета, а четвъртата икона е линийка.

 6. Ако изберете линийката, ще ви се покаже как изглеждат зъбите ви в момента и колко стъпки ви предстоят (колко комплекта шини).

 7. При избирането на който и да било сектор или икона ще се появят малки диалогови прозорчета – при появата им натиснете Close.

 8. Четвъртата икона от същия сектор ще ви покаже как ще изглеждат зъбите ви сега и как ще изглеждат в края на лечението.

 9. При избирането на който и да било сектор или икона ще се появят малки диалогови прозорчета – при появата им натиснете Close.


DISCLAIMER: Използването на текста, части от него или снимков материал без съгласието на д-р Павлина Христова, ще се счита за нарушение на Закона за авторското право .

© 2018 Dentissimo Dental Design. Всички права запазени. 

 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon