Тясна срещу широка усмивка

Колко широка трябва да бъде една усмивка? По принцип, когато се усмихнете, устните се разтеглят до паралела, спуснат от средата на зениците, както е показано на снимката по-долу:Възприеманите за най-красиви усмивки обаче се характеризират с това, че са още по-широки от тези граници. Например, звездната усмивка на Джулия Робъртс.За широка се смята онази усмивка, която представлява броеница от зъби от единия до другия си край, т.е. виждат се максимален брой зъби. Според специалистите най-красивата усмивка е онази, при която се виждат първите кътници (или шестите зъби). Хората с широки усмивки имат по-младежки вид в сравнение с тези с по-тесни усмивки.


Известни личности с широки усмивки са Джулия Робъртс, Анджелина Джоли, Зак Ефрон, Камерън Диаз и други.Тесните усмивки са в буквалния смисъл на думата стеснени. Въпреки че устните се разтварят за широка усмивка, единственото, което се вижда, са предните зъби, а от двете им страни се отварят тъмни коридори. Тъмните коридори са черни триъгълници, които се оформят от устния ъгъл и зъбите. Те създават оптична илюзия за липсващи задни зъби, тъй като нито един от странично разположените зъби не се вижда. Именно затова тясната усмивка не се възприема като особено красива.


Някои известни личности също имат тесни усмивки. Това са Раян Рейнолдс, Раян Гослинг, и други.

Ако сте от хората, които имат тясна усмивка, може би бихте искали тя да е по-широка.Това може да се постигне благодарение на ортодонтията, наука, занимаваща се с правилното подреждане на зъбите един спрямо друг в правилни зъбни дъги. Често пъти тясната усмивка е резултат от криви зъби, струпване на зъбите във фронталния участък или неправилна форма на зъбните дъги. Когато тези проблеми се отстранят с помощта на брекети или невидими шини, усмивката се разширява, а това й придава много по-чаровен и бляскав вид.

© 2018 Dentissimo Dental Design. Всички права запазени. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon